ȘICĂ A MUNCIT ȘI ZILE, A MUNCIT ȘI NOPȚI

 

Programul pentru educației al candidatul Mircea Diaconu conține câteva propuneri interesante. Printre altele, „Un om” vrea să se revină la uniformă în școli, interzicerea telefoanelor mobile, controale anti-drog în școli și „reglementarea accesului la internet pentru minori”. 

 

Pare un program de reformă școlară din anii ’50, de genul celor reflectate pe larg în Scânteia: „Inspirați de educatorii sovietici, care folosesc cu mult succes metode pedagogice noi, moderne, cadrele din învățământul nostru caută să introducă și în școlile din Republica Populară Română metode sovietice moderne de educare a tineretului în spirit comunist, revoluționar”.

 

De-asta cred că l-a lăsat baltă Ponta, că nu i-a plăcut programul pentru educație – mai ales partea cu pedepsele pentru copiat.

 

 

Ludovic Orban, povestind primele impresii la noul loc de muncă :”M-am întors la guvern la 21:30 și nu am mai găsit pe nimeni”. Și de-aici a explodat: că nu mai muncește nimeni la Guvern, că dă el toate pilele si amantele afară – și rămâne doar cu oamenii serioși, liberali stahanoviști, se-nțelege.

 

Șică, anjagații de la Guvern sunt funcționari publici, nu ospătari – ei lucrează opt ore, doar în timpul zilei. 

 

 

Viorica Dăncilă a făcut ieri o mică greșeală de exprimare, care i se poate întâmpla oricui: „Scopul PSD este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut”. 

 

Asta nu-i nimic. Am citit un pic programul cu care candidează Iohannis și mi-a lăsat impresia că scopul lui e să câștige alegerile prezidențiale din 2014.