PROSTUL CLASEI A CHIULIT DE LA BANCHET

Președintele Iohannis a venit la prima ședință a guvernului Orban și a plecat după două minute. Probabil epuizat. 

Maia Sandu, premierul Moldovei, l-a felicitat pe Ludovic Orban și l-a invitat la Chișinău: ”Este un prieten adevărat al Republicii Moldova”.

Știm, și nouă ne plac vinurile din Republica Moldova.

Premierul Ludovic Orban i-a spus președintelui Iohannis, la depunerea jurământului: „Începând de astăzi aveți un partener în Guvernul României!”

Mă rog, probabil așa își alintă Iohannis subalternii, le spune parteneri.

PSD știa că jocurile sunt făcute și că guvernul Orban va trece, și nu sunt foarte sigur că-i deranjează prea tare. Șică și-a văzut visul cu ochii. Iohannis are acum guvernul lui. USR e în grafic pentru obiectivul asumat, anticipatele. Toată lumea a câștigat ieri ceva, mai puțin prostul clasei, Ponta. El, marele maestru al combinațiilor, care negocia parlamentari, făcea și desfăcea guverne, regele alianțelor și revenirea anului în politică, taman el nu s-a ales cu nimic. Ba s-a mai făcut și de râs: Orban i-a șterpelit o parte din parlamentarii pe care el îi șterpelise de la PSD. Așa că guvernul a trecut, iar în timp ce la Parlament se felia tortul, marele maestru al combinațiilor era acasă, făcea boicot. 

Știți cum a fost revenirea asta a lui Ponta în politică? Ca boxerii ăia bătrâni, campioni acum 20 de ani, care revin pe la 45 în ring. Presa vuiește: s-a întors tataie, e în formă, e revenirea secolului. Câștigă două, trei meciuri, se creează un pic de emoție, până dă de un boxer încă în activitate, care-i sparge mandolina-n cap și-l trimite înapoi acasă. 

Îmi pare rău că Daniel Constantin a votat guvernul Orban și va fi exclus din Pro România, el și Ponta erau cel mai durabil cuplu de trădători din ultimii ani. E păcat. Să-l desparți pe Ponta de Daniel Constantin e ca și cum i-ai despărți pe Pic si Poc.