LIBERALI, ÎNĂLȚAȚI GRINDA ACOPERIȘULUI!  

 

Scriitorul american J. D. Salinger avea o povestire numită „Dulgheri, înălțați grinda acoperișului!” Povestirea prezintă o nuntă, iar numele provine dintr-un pasaj al cărții:  ”Dulgheri, înălțați grinda acoperișului! Sosește mirele, asemenea lui Ares, mult mai înalt decât oricare om înalt”.

 

Exact asta a pățit și Ștefan Ion, propus de Orban la Ministerul Dezvoltării. Omul are o casă de 910 metri pătrați, e aproape cât piramida lui Keops sau vila lui Videanu. Întrebat de presă de ce și-a făcut o casă atât de mare, ministeriabilul Ion a dat vina pe constructor: el a vrut să facă doar o mansardă simplă, spartană, din pal, dar a greșit constructorul o grindă și a ieșit etaj. Dar zice că s-a resemnat, fiindcă soția sa și-a dorit o casă mai mare și na, știți cum e, nu te poți opune dacă vrea soția. 

 

Ar trebui reglementat mai strict regimul construcțiilor în România, să știți, fiindcă multă lume cade victimă hoților de dulgheri. Lui Iohannis, de pildă, i-au greșit o grindă și au ieșit șase case.

 

 

Simțiți vântul schimbării? Simțiți suflul nou adus în politică de progresistul Partid Național Liberal? Citind lista viitorului guvern, nu poți să nu te entuziasmezi văzând atâtea figuri noi, tineri cărora PNL și președintele Iohannis le oferă o șansă timpurie de a arăta ce pot: Ludovic Orban, Raluca Turcan, Lucian Bode, Cătălin Predoiu… Când am citit prima dată, am crezut că m-a trimis Google la vreun articol de acum zece ani, că părea unul dintre guvernele lui Băsescu. 

 

Singura explicație plauzibilă ar fi că toți au avut niște mandate atât de șterse, încât probabil nimeni nu și-a amintit că au mai fost miniștri. 

 

 

Kelemen Hunor a declarat ieri, pentru Agerpres, că guvernul Orban „e un guvern cu care poți să-ți faci treaba un an”. Cu alte cuvinte, guvernul Orban e ca o Dacie 1300 din anii ’70 pe care a reparat-o Iohannis cu o sârmă și un ciorap de damă, cât să-l țină până acasă. 

 

 

Ultima gafă a Vioricăi Dăncilă: l-a confundat pe Ludovic Orban cu Viktor Orban. Păi asta nu e gafă, fiind vorba de Șică, e un compliment. 

 

Mă rog, eu l-aș fi confundat mai degrabă cu patul Ludovic al XV-lea.